Dotacia na opelovaciu cinnost – umrtie chovatela vciel

Subject: Dotacia na opelovaciu cinnost – čo robiť v prípade umrtia chovateľa včiel
Importance: High

Dobrý deň,

Združenie Slovenská včela požiadalo MPRV SR o usmernenie, ako postupovať v prípade vyplácania priznaných dotácií, pokiaľ medzi schválením a vyplatením dotácie konečnému prijímateľovi pomoci (konkrétnemu včelárovi) došlo k úmrtiu včelára.

MPRV SR má dlhodobý záujem o rozvoj včelárstva, a preto sa snaží vytvárať podmienky s minimálnou administratívnou záťažou pre včelárov. Nakoľko v prípade dotácie na opeľovaciu činnosť ide o poskytnutie finančných prostriedkov na včelstvá evidované v Centrálnom registri včelstiev (ďalej len „CRV“) k 31. máju príslušného roka, príjemca je oprávnený na prijatie predmetnej dotácie.

MPRV SR navrhlo, aby dotácia bola vyplatená, pričom nový vlastník včelstiev musí splniť nasledovné podmienky:

1.       byť riadne zaregistrovaný ako chovateľ včiel v CRV,

2.       musí spĺňať podmienky členstva v občianskom združení Združenie Slovenská včela (musí byť členom niektorej z členských organizácií ZSV),

3.       musí vstúpiť do všetkých práv a povinností, ktoré mal zosnulý vlastník včelstiev.

V prípade, ak je dôvodom vrátenia dotácie úmrtie chovateľa včiel a sú splnené všetky podmienky uvedené vyššie, je potrebné predložiť čestné prehlásenie s vlastnoručným podpisom včelára, ktorý včelstvá prevzal – vzor tlačiva prikladáme v prílohe e-mailu.

Čestné prehlásenia poprosíme doručiť na sekretariát ZSV fyzicky, poštou alebo oscanované  v termíne najneskôr do 8.3.2017, v opačnom prípade nebude možné dotáciu poukázať chovateľom, ktorí včelstvá prevzali.

V prípade, ak ste výplatnú listinu a vratku na ZSV ešte neposlali, je možné za dodržania 3 podmienok uvedených vyššie dotáciu vyplatiť včelárovi, kt. včelstvá prevzal – ten sa podpíše na výplatnú listinu s doplnením jeho mena a reg. č. + priloží sa jeho čestné prehlásenie.

Poprosíme zaslať obratom výplatnú listinu za opeľovaciu činnosť, nakoľko termín odovzdania bol do 24.2.2017.

Pekný deň.

Ďakujeme za spoluprácu.

S pozdravom

Bc. Veronika Bokorová

Cestne_prehlasenie_opel. c._zomreli_vc.